Weboldalakat készítünk kisvállalkozásoknak.
Wp

WordPress. Avagy Weboldalt Olcsón

Nemrég kértek egy teljesen egyedi weboldalra árajánlatot tőlem.

Én válaszoltam is neki, egy korrekt árajánlatot írtam amiben részletezve volt minden költség.

Amikor elküldtem az árajánlatot, ő azt írta vissza nekem, hogy “Hát de WordPress-szel ez kb. fele ennyiből kijön”

Igen.

A WordPress átka

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, amely mára már elterjedt a világban.
Ide kattintva ingyenesen letölthető és telepíthető.

Viszont mivel egy sablon alapján van összerakva, így soha nem lesz olyan egyedi mint egy teljesen leprogramozott, és megtervezett weboldal.

Igaz olcsóbb is egy WordPress-szel készült weboldalt, mivel általában nem kell programozókat fizetni, mindenre van egy plugin.

Viszont ennek az a hátránya, hogy a sok plugin miatt a weboldalunk annyira lassú lesz, hogy élvezhetetlen lesz mind nekünk, mind pedig ügyfeleink számára.

A WordPress tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnének sok pénzt belefektetni egy weboldalba, és nem szeretnének sokat bukni, amennyiben az üzleti elképzelésük nem úgy alakult, ahogy eltervezték.

Természetesen itt is kell egy kis tudás hozzá, hogy olyan weboldalt hozzunk létre, ami működik is, de összességében elmondható, hogy pénztárcabarát megoldásról van szó.

Előnyei értelemszerűen az olcsó ár, és a széles felhasználói kör.

Nem minden esetben olcsóbb egy WordPress-el készült weboldal. Például, ha teljesen egyedi design-t szeretnénk, akkor mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, ugyanis több idő elkészíteni egy WordPress-es sablont.

PHP script-ek

Interneten találhatunk különböző PHP script-eket, amelyek általában egy feladatra vannak kódolva.

Hátrányuk, hogy nehezebben lehet őket testreszabni. Általában zárt forráskódúak, és ha valamit nem értünk, csak a fejlesztőre támaszkodhatunk.

Előnyük, hogy olyan feladatokat is meg lehet vele oldani, amit egy WordPress-es weboldallal nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne.

Ingyenes weboldal építők (online)

Egyre többen használják az ingyenes (vagy fizetős) weboldal építő szolgáltatásokat.

Itt az ember általában könnyedén létrehozhatja a saját weboldalát, egyszerűbben mint egy WP-s weboldalon. Itt nem kell a tárhellyel, vagy a domain névvel foglalkozni. Előre legyártott sablonokból választva rakhatjuk össze a weboldalunkat.

A design kialakítás általában az elemek összerakásából és a színek beállításával ki is merül.

Azoknak ajánlható ez a szolgáltatás, akik tényleg csak egy weboldalt szeretnének, ami esetleg jól néz ki, és nem zavarja, hogy nem tudja személyre szabni.